SEZNAMTE SE S NÁMI
Přes to, že každý z nás dělá něco trochu jiného, jedno máme společné. Děláme vše naplno a s láskou.
V Dudes & Barbies pracujeme, tvoříme, plánujeme a hlavně sníme a realizujeme nápady, které nám dávají smysl.
Máme k sobě blízko, a právě to dělá naši práci výjimečnou.
Chceš realizovat tvé sny s námi? Ozvi se na ondra@dudesandbarbies.cz

LUKÁŠ ŽĎÁRSKÝ
Zakladatel Dudes & Barbies
Byť se založení prvního z projektů Dudes & Barbies - Radlické kulturní sportovny mohlo zdát jako klukovina, velice rychle se z budování podobných projektů stal Lukášův životní styl a založení Vnitroblocku, Kavárny i Gramu už byla jen otázka času.
O tom, kam chce Lukáš společně se svými projekty směřovat dál má jasnou představu.
Rád by například založil první kavárnu na Marsu.
Ještě, že má svůj věrný tým, který ho vrací nohama zpátky na Zem.
I přes to, že má možnost v našich provozech ochutnat ty největší gastro pecky, nic mu neudělá větší radost, než koblížky z benzínky.

JAKUB ZAJÍC
Zakladatel Dudes & Barbies
Společně s Lukášem Kuba zakládal první stavební kameny společnosti Dudes & Barbies, což před více než 10 lety odstartovalo nekonečný maraton.
Jeho hnacím motorem je pak zpětný pohled na zákazníky, kteří si užívají našich prostor, na kterých Jakub pracoval vlastníma rukama.
Byť Kuba nesouzní s aktuální hektickou dobou, je v neustálém běhu. Doslova.
Nejen běh, ale i ostatní sportovní aktivity jsou pro něj součástí života.
Z faktu, že je cílová rovinka našich projektů zatím v nedohlednu, má Kuba i celý jeho tým nesmírnou radost.

VÁCLAV TRTÍK
CEO
Generální manažer každým coulem
Pan Václav už je čtvrtým rokem hlavou celého Dudesu. Jeho dlouholeté zkušenosti společně s věrným týmem pozvedli úroveň našich služeb na další level. Je na pomezí mileniála a boomera. Jeho instagram tak slouží jen jako nástroj na kontrolu jeho týmu.
Pojem work-life balanc Vaškovi nic moc neříká.
Práce v Dudes je jeho životem a členové jeho týmu májí to štěstí, že nevyžaduje to samé po nich.
Jeho záliba v řezbařině se odráží i v jeho pracovním životě.
Hoď mu klacek pod nohy a on ti z něj vyřeže píšťalku, aby mohl pískat, a ty podle něj skákat.

JAKUB KAPR
Provozní manager Kavárny co hledá jméno
Kavárna, co našla Kubu
Kdo je Kuba, ptáš se? Kuba je základním stavebním kamenem nejen Kavárny, ale i celého Dudesu.
Jako provozák Kavárny co hledá jméno funguje už pěknou řádku let a nejvíce na této práci oceňuje dynamiku a neustálé rozrůstání naší společnosti.
Všechny jeho hrdinské činy přisuzujeme jeho oblibě v Marvelovkách. Jeho super schopnost by byl všeobecný přehled a umění přesvědčit ostatní, že rozumí prostě všemu.
A co Kuba říká o Kavárně? "Mám to tady rád, tak ji měj rád taky"

Aleš Bartecký
Provozní manager Bistra B
Komodor Bartecký
Byť to může znít neuvěřitelně, Aleš do naší firmy připlul na lodi.
Je to skutečně tak.
Jako someliér totiž působil na zaoceánském parníku několik let, až nakonec zakotvil v holešovickém přístavu, kde působil témeř tři roky.
Díky jeho zkušenostem se z něj velice rychle stal vhodný adept pro vedení provozu Vnitroblocku, následně i Gramu, Bistra B na Budějárně a do budoucna s ním počítáme i do dalších projektů.
I přes to, že jeho sen stát se ředitelem letového provozu nevyšel, i nadále se řídí mottem „Skoč, a křídla roztáhneš po cestě."

CELINA DORŇÁK LOBPREIS
F&B manager
Food boss
Začalo to nevinně – holka z gymplu, co šla na brigádu do gastra a už u něj nikdy neodešla. Každá další pozice, kterou si prošla byla o level těžší, ale její vytrvalost jí dostala na pozici šéfky napříč vším, co u nás voní, syčí, křupe i bublá.
Jídlo miluje. Nejen na talíři, ale jako myšlenku. Ví, že hlad je skutečný problém, a kdyby mohla, nakrmila by celý svět. Věří, že jídlo spojuje lidi. A taky věří, že jíst se má dobře a poctivě.
Když zrovna neřeší sortiment, sní o tom, že jednou uteče na samotu do lesa. S vlastní farmou, zvířaty i domácí zeleninou. Bez tabulek, bez deadlinů, ale pořád s chutí.
Upřímně, představa firmy bez Celiny je doslova horor, které ani Celina nemá ráda.

MARIAN HRUBÝ
Provozní manager Radlické kulturní sportovny
Strejc z Radlický
Za posledních 25 let měl Marian možnost si v gastro oboru vyzkoušet všechny možné pozice. Není tedy vhodnější kandidát, kterému svěřit chod celé Radlické kulturní sportovny.
Ta se pro něj velice brzy stala druhým domovem.
Na ten svůj opravdový však nedá dopustit. Pro pocit bezpečí a klidu jezdí právě za svou rodinou, se kterou se snaží trávit všechen volný čas.
Co si budeme, Marian je, co se týče gastro trendů, lehce boomer.
Nicméně jeho povaha stále se zdokonalovat, tvoří ze dnů strávených na Radlické každodenní školu.
Na to, stejně jako na vše ostatní, nahlíží Marian jen pozitivně.

RUDOLF ŠKALDA
Provozní manager Vnitroblocku
Rudoblock
Další z týmu managemetnu, který byl odchovaný Vnitroblockem.
To, co původně začalo nevinnou letní brigádou, přerostlo k zapálení pro nastavovaní provozních procesů, a z Rudy se tak díky jeho pracovitosti a odhodlání stal provozák každým coulem.
Na problémy, které ho potkávají na denní bázi, kouká s nadhledem. Ideálně pak z lezecké zdi, což je jen jeden z mnoha sportů, které podniká.
Jakožto kovaný sportovec sice preferuje svěží a lehkou asijskou kuchyni, ale nezapomíná na bílkoviny!
Protože slovy Rudy „Kdo jí tvaroh, vídí až za roh!"

FANDA ČECH
Manager Tanečního Sectoru
Když hvězdy tančí
Fanda tančí snad od doby, co udělal první krok, a od té doby nepřestal. Vede náš Sector - taneční studio - místo, kde každý tanečník vypráví svůj příběh a Fanda je ten, kdo tyto příběhy nechává zaznít naplno.
Je neobyčejně obyčejný. Má rád dojemný filmy, zpívá, vaří, cvičí jógu a když mluví o Thajsku, v očích se mu zablesknou vzpomínky na tamější přílivy,
které přicházejí a odcházejí, stejně jako štěstí, což je mimochodem motto, kterým se řídí.
Fanda je ztělesněním správné choreografie – má rytmus, emoce, techniku
a často i freestyle, který v konečném důsledku dává dokonalý smysl.

ONDŘEJ ZAHRADNÍK
Head of Projects
Google kalendář s lidskou tváří
Projektový manažer je v Dudes and Barbies člověk, který se stará o to, aby všechno běželo hladce a ideálně stejným směrem i přes to, že každý z kolegů běží jiným směrem i tempem.
V Dudes & Barbies je tím, kdo spojuje, kontroluje, přepočítává a rozvazuje nitky, které se ostatním lehce zašmodrchaly.
Miluje italskou kuchyni – tedy rychlou, poctivou a bez zbytečných kroků, protože prostě efektivita.
V Excelu má přehled, v životě nadhled, ve skříni běžeckou obuv a foťák,
kterými zachycuje příběhy, tak jak je má rád – ostré, opravdové a bez filtru.

ZUZKA JUROVÁ
Head of Marketing
Kreativa šitá na míru
Po úspěšném dokončení studia oděvního návrhářství a grafického designu se kariéra v marketingu přímo nabízela.
Kreativita samotná jí pak doprovází i ve volném čase.
Zuzka je shodou okolností „foodie“ duší i tělem, a tak je pro ní marketing v gastro projektech Dudes & Barbies ideálním spojením.
Je zvyklá jíst i očima, a proto si na platingu všímá nejen toho, co je na talíři, ale i samotného talíře.
Právě výroba porcelánu je totiž téma, o kterém může mluvit hodiny.

ANETA ČAJÁNKOVÁ
Junior Marketer
Mileniál, Gen Z & Alfa specialist 🧠📱
Anet je náš vnitrofiremní IG algoritmus 🤖. Má vychytaný trend radar 📡, ví, co frčí 🔥, a hlavně – oproti nám ostatním chápe, proč to frčí 👀.
S lehkostí dropuje nápady💡, které mají vibe ✨ a smysl, ať už jde o kampaně 📣, content 🎥 nebo kreativní komunikaci 🎨.
Je to walking green flag 💚 – transparentní, autentická a zároveň full speed mode is still on 🏎️, protože bez pohybu = no life 🚫🛋️.
Když se zrovna nepropadá do rabbit hole 🕳️ českých historických filmů 🎞️, loví nejlepší brunch spoty, 🥞🥂 jako true urban explorer 🧭.
Tahle naše krejzina má FBI mode always on 🕵️♀️ – zvládne si totiž dohledat o všech všechno.
Banger! 💥

TEREZA MARKU
Head of HR
Work – life balancer
Tereza je v oboru HR jako doma. Vede pohovory, ladí atmosféru, a pomáhá ostatním cítit se fajn. Její práce je často o druhých, a o to víc nezapomíná myslet i na sebe.
Když se svět kolem točí až moc rychle, ví, jak se z něj na chvíli odpojit. Třeba s dobrou autobiografií nebo sladkým jídlem, které, jak říká sama Terez - patří do srdíčka ne do bříška, což je sice výživově neprůkazné, ale citově naprosto neprůstřelné.
Nejlépe se cítí doma – tam, kde má lidi, které má ráda. A ideálně i něco pečeného.

KATEŘINA SPILKOVÁ
Onborder & školitel
Průvodce světem Dudes & Babries
První den v práci. Strach. Nervozita.
Tak takhle ne. První pracovní den s Katkou připomíná spíš výlet s průvodcem, který ti nejen ukáže cestu, ale ještě ti u toho zlepší náladu.
Jako onboarderka je parťákem nováčkům od prvního „ahoj“, až po první samostatné espresso.
Mimo nováčků rozvíjí i naše stálé zaměstnance a je tak velkou součástí jejich růstu.
V práci i v životě má dar ukazovat cestu – ať už kolegům při zaškolování, nebo sobě samotné, když se například rozhodla otevřít vlastní kavárnu v Anglii. Teď sní o dalším dobrodružství: procestovat svět ve žluté dodávce s playlistem na shuffle a nulovým plánem.

ŠTĚPÁN HOLMAN
Head of Finance
Strážce pokladny
Ve světě plném proměnných a nejistot je on tím, kdo přetváří finanční chaos na harmonii. Na jeho excelové tabulky si netroufne ani samotný Chuck Norris.
Jeho superschopností je vidět budoucnost v číslech dřív, než se stane skutečností.
Když zrovna nebalancuje na hoře faktur, tráví čas s rodinou.
Ale pozor! Pokud si myslíš, že je to klasickej "tabulkovej typ", pak jsi ho nikdy neviděl hrát kin-ball. Sport, se kterým to dotáhl až do zahraničí.
Je to klidná síla našeho týmu.
Ví, kdy mluvit, kdy mlčet a kdy jen zvednout obočí, protože to v případě Štěpána úplně stačí.

GABRIELA MELCROVÁ
Office Manager
Světoběžnice mezi šanony
Gabča by ráda procestovala celý svět. A kdyby to šlo zadarmo, vůbec by se nezlobila.
Fascinují ji kouty Asie, láká ji Boston Red Sox, miluje italskou i asijskou kuchyni, a když zrovna nemá kufr v ruce, utíká do přírody nebo do fantasy světů, kde je možné všechno, co si člověk dokáže představit.
Cestování jí doprovází i v práci, kde pendluje mezi HR a Financemi.
Jako office manažerka má pod palcem víc papírů než imigrační úřad v Singaporu a její organizovanost ve vší té administrativě si vysvětlujeme zabudovanou GPS, která vede nejen ji, ale často i ostatní.
Navíc se nám vyplatí i ekonomicky, stačí její přítomnost a rozzáří celou kancelář.

IRENA JEČMÍNKOVÁ
Head of Controling
Bojovník za spravedlnost
Ačkoliv se může zdát, že její práce je věčný boj s čísly, ve skutečnosti je to právě Irča, kdo má všechna čísla pod kontrolou.
Byť nemusí být pozice kontrolora pro personál oblíbená, kompenzuje ji Irča svou milou povahou a optimistickým přístupem.
I přes to ti ale nedoporučujeme ji naštvat.
Má totiž velkou zálibu v krimi investigativních dokumentech, a tak ví jen Bůh, čeho by byla schopná.
To, že je její oblíbenou barvou červená, pak ani nemá cenu zmiňovat.
Samozřejmě se jedná o humor – lehce sarkastický, jako je Irča sama.

LINA ŠTECHMILEROVÁ
Head of Events
Ostřílený matador v oboru eventů
Právě to je naše Lina.
Eventům oddala posledních 12 let života, během kterých nasbírala nespočet zkušeností a seznam kontaktů, který je stejně dlouhý, jako její nekonečný ToDo list.
Pořádání eventů mnohdy doprovází menší fuckupy, které je zvyklá řešit lusknutím prstu. Možná jí v tom pomáhá její schopnost mít smysl pro humor i v těch nejvíce kritických situacích.
Jakmile ale přijde řeč na téma řapíkatého celeru, jde humor stranou.
Slovy Liny: „Války a řapíkatý celer nepřináší světu nic dobrého."

KATEŘINA SMRČKOVÁ
Vibe manager
Dudes & Barbies uvádí....
Bezmála 10 let už je naše Kačka hlavní hvězdou v žánru filmové produkce, nicméně až u nás zjistila, jaké je to být sám sobě režisérem.
Právě v Dudesu má totiž Kačka na starosti pořádání našich akcí, které vymýšlí od A do Z.
Tyto akce pak přinášejí do našich provozů vibe stejně optimistický, jako je Kačka sama.
Nápady na akce pak Kačka čerpá především z kulturních akcí nebo z častých cest za památkami. Například italské Amalfi jí naprosto učarovalo.
Na svojí velkou filmovou roli sice pořád čeká, ale pro nás - lidi z Dudes & Babries, je Kačka hrdinkou dávno.

SÁRA TOMAŠKOVÁ
Event manager
Miss sympatie
Sára je dalším členem našeho eventového týmu.
V gastru se pohybuje již 9 let, přičemž svou kariéru měla možnost budovat i v zahraničí. Nicméně právě organizace eventů je obor, ve kterém se cítí jak ryba ve vodě.
Ve volném čase je stejně jako Viktor nadšeným sportovcem, což v Sáry případě znamená i kavárenské povalečství.
Vždy elegantní, často v černém oděná Sára má jednu tajnou zbraň.
Tou je její uhrančivý úsměv, díky kterému prodá i ten nejdražší cateringový balíček.

VIKTOR ČIŽMAR
Event manager Vnitroblocku
První místo získává....
To, že naše společnost dává příležitosti lidem bez zkušeností, je už tak trochu „general knowledge“. Přesně takovou příležitost dostal i Viktor.
K oficiálnímu pořádání eventů tedy přičichl až u nás. Jeho zapojení do našeho týmu ale zpětně vnímáme jako výhru v Super Bowlu.
Právě sport je Viktorovo hobby, za kterým utíká v každé volné chvíli, a to jak pasivně, tak aktivně.
Pokud s ním zabředneš do přátelštějšího rozhovoru, zjistíš, že jeho humor je stejně černý, jako obyvatelé Afriky, kde se koneckonců Viktor několik měsíců podílel na vývoji technologických projektů.

MAREK ŠOUREK
Event manažer Radlické kulturní sportovny
Zábava nepadá daleko od Marka
Pravděpodobně proto, že Marek studoval antropologii a měl by tak vědět, proč se lidi chovají, jak se chovají, ho práce s lidmi baví.
Pro nás pak není překvapením, že lidi baví práce s ním.
Je to totiž ten typ člověka, který má v rukávu tři dobrý fóry a jednu fakt divnou historku.
Kdyby měl za každou vyřešenou krizovou situaci dostat cihlu, už dávno by bydlel ve vlastnoručně postaveném domě, o kterém tak moc sní.
Na Radlický působí už dlouho, ale až poslední rok stojí za pořádáním eventů, které dávají Radlické tep – od firemních večírků až po párty, které začaly jako “malý nápad” a skončily legendou, jako je konec konců i sám Mára.

KRISTÍNA KADÁKOVÁ
Art manager
Umění, které nekončí na zdi
Jen stěží najdeš v Praze více kreativní provozy, než jsou ty naše, a jen stěží najdeš většího nadšence do umění, než je naše Kika.
Právě ona má na starosti náš projekt Dudes & Babries Gallery.
Neustálý kontakt s umělci je tedy na Kiky denním pořádku.
I přes to, že pořádání vernisáží může být občas horor, Kristíně to nevadí, protože právě horor je její nejoblíbenější žánr.
Když už je třeba se s nějakou výstavou poprat, čerpá Kika ze svých zkušeností z historického šermu, a parýruje o 106.

MICHAL FIALA
Pražič
Not another boring pražič
Michal je náš hlavní pražič. A i když nevidí barvy tak výrazně jako ostatní, dokáže z každého zrna vytáhnout barevné tóny, které vnímáš spíš srdcem než očima.
Dává přednost české kuchyni, fantasy světům a času, který plyne pomalu. Rád se prochází, v minulosti býval postrachem pingpongových stolů a občas si zahraje šachy.
Ty v posledních letech vyměnil za pražící stroj, kde – stejně jako na šachovnici – záleží na každém tahu.
Zatímco většina lidí po letech v gastru sní o tom, že utečou do lesa, Michal má opačný sen: otevřít si vlastní kavárnu s pražírnou.
A to je možná ten nejupřímnější důkaz toho, že to s kávou myslí vážně.

ANNA DRESLEROVÁ
Pastery chef
Sweet managemet v praxi
Najít člověka, který k cukrařině přistupuje stejně, jako naše Anička, není žádný med.
Své zkušenosti nasbírala v těch nejlepších pražských podnicích, které si zakládají na preciznosti a dokonalosti. Chyby samozřejmě dělá každý z nás, avšak Anička k nim, jako málokdo, přistupuje jako k milníkům, které jí posouvají v před.
Na pozici šéf cukrářky v Dudesu si zakládá na poctivosti a tradici, kterou kombinuje s neotřelými chutěmi, za jejichž objevením by procestovala celou mléčnou dráhu.
Svou romantickou duši promítá i do svých dezertů, a tak nenajdeš jediný kousek pišingru, který by nepřipravovala s láskou.

DOMINIK DORŇÁK
Vnitroblock & Bistro B chef
Preciznost v rondonu
Dominik nestojí v kuchyni náhodou. V jeho případě je vaření vášeň, disciplína i způsob sebevyjádření.
Kuchyň je jeho svatyně. Tam žije, tvoří a předchází katastrofám dřív, než se z nich stane realita, i přes to, že katastrofy jsou jeho oblíbený žánr.
Když odpočívá, tak s jídlem. Miluje ryby, kterých si stejně jako jiných surovin váží, a tak si je nejraději připravuje sám.
I přes zkušenosti z pražských top restaurací zakotvil v naší skromné kuchyni. Ano, její rekonstrukci už netrpělivě vyhlíží.
Přes to, že jeho motto zní „Věřit můžeš jen sám sobě“, u jeho jídla v něj máme naprostou důvěru.

HONZA HAJNÝ
Chef Radlické i Kavárny
Chef na plný plyn
Už tomu bude téměř 30 let, co Honza nasedl na svojí oblíbenou motorku a vydal se na nekonečnou gastro jízdu.
Byť se Honza na první pohled může zdát jako „vostrej týpek“ – možná proto se dlouho věnoval profesionálnímu carvingu, je to ve skrytu duše srandista, se zálibou v hledání kovů a kovařinou na flirtovací úrovni.
Honza má rád pevný charakter, upřímnost a lidi, co drží slovo. Vlastně vaří dost podobně, jak přistupuje k životu – s respektem, zodpovědností a hlavně zábavou.
Jeho sen? Půl roku na motorce. A protože věříme, že sny mají být reálné, jako domácí vývar, doufáme, že se jednou tenhle výlet stane další položkou v jeho životním menu.