Jak se směny vytváří?

Do 10. dne v měsíci si zaměstnanci určí termíny dovolených (D) na další měsíc a specifikují si dny, kdy by si přáli nebýt v práci. (N)
Pro DPP není určený počet “N”
Pro HPP platí maximální počet 8x “N” ( 1x “N” = jedna osmihodinová směna. Pro celý volný den je tedy třeba vyčerpat 2x “N”)
Do 20. dne v měsíci se následně na směnách pracuje a 25. dne mají směny po dalšíhch drobných úpravách svou finální podobu.

DÉLKA A ROZLOŽENÍ SMĚN

Otvírací doba Gramu je od 8:00 do 22:00.
Pro zaměstnance pak platí nástup na ranní směnu od 7:00 a opdolední směnu od 10:00. Večerní směna pak končí ve 22:30
Setkáš se s těmito druhy směn:  

RANNÍ :
POLEDNÍ :

ODPOLEDNÍ:
CELODENNÍ :

8:00-15:00
10:00-22:30
15:00-22:30
8:00-22:30

Ze směny nelze odejít v případně, že není řádně předaná či ukončená pozice a vedoucí směny mu nedovolí odejít.

DRUHY POZIC

V Gramu, jakožto v jediném našem podinku jsou konkrétní pozice jasně definované a každý zaměstnanec má standardně přiřazenou svou pozici.
Je ale samozřejmě třeba počítat s tím, že se pozice můžou dle situace proměnit, a to jak v rámci jednotlivých směn, tak i v průběhu dne.
O tvé konkrétní pozici tedy rozhoduje vedoucí směny.

BARISTA

BARMAN

ČÍŠNÍK / SERVÍRKA

Hlavní náplní je příprava kávových nápojů a zajištění správného fungování kávových technoligií. V případě volenějších chvil pomáhá barmanovi s přípravou nápojů.
S případnými dotazy ohledně kávy s ní spojedné technologie se obracej na našeho pražiče Michala Fialu.

Barman má na starosti přípravu alkoholických i nealkoholických nápojů a přípravu domácích sirupů i garniche.
Případné změny v barové nabídce, zajištuje Aleš - manažer provozu.

Dle počtu kolegů má číšník nebo servírka na starosti určitou část provozu, ve které objednává hosty, zanáší objednávky a také kasíruje a debarasuje.
Tato pozice slouží i jako uvaděč/ka, který hosty usazuje, má přehled o obsazenosti resturace a plánovaných rezervacích.

Každá pracovní pozice má svůj checklist, který ti bude nápomocný jak pro otevírání, tak pro zavírání pozice.
Po vyplnění checklistu, se kterým tě blíže seznámí manažer provozu, se checklisty archivují pro případnou kontrolu ze strany nadřízených.

pauzy

Konkrétní časy pauz nejsou jasně definovány a vždy záleží na rozhodnutí vedoucího směny.
Časy jsou tedy pouze orientační.     

Kasa :
Kávovar :
Vedoucí mezi :
Bar :
Plac 1 :
Plac 2 :
Support :

11:00 - 11:30
11:30 - 12:00
12:00-14:00
14:00-14:30
14:30-15:00
15:00-15:30
15:30-16:00