Jak se směny vytváří?
Do 10. dne v měsíci si zaměstnanci určí termíny dovolených (D) na další měsíc a specifikují si dny, kdy by si přáli nebýt v práci. (N)
Pro DPP není určený počet “N”
Pro HPP platí maximální počet 8x “N” ( 1x “N” = jedna osmihodinová směna. Pro celý volný den je tedy třeba vyčerpat 2x “N”)
Do 20. dne v měsíci se následně na směnách pracuje a 25. dne mají směny po dalšíhch drobných úpravách svou finální podobu.
DÉLKA A ROZLOŽENÍ SMĚN
Otvírací doba BISTRA B je od 7:00 do 19:00, od pondělí do pátku.
Setkáš se s těmito druhy směn:
RANNÍ :
POLEDNÍ :
ODPOLENÍ :
6:00-14:00
8:00-16:00
12:00-20:00
Ze směny nelze odejít v případně, že není řádně předaná či ukončená pozice a vedoucí směny mu nedovolí odejít.
DRUHY POZIC
V Bistru B, jakožto v jediném našem podinku je pracovní pozcie pouze jedna, zato ale obsahuje základní pracovní náplň těchto tří pozic.
BARISTA
BARMAN
ČÍŠNÍK / SERVÍRKA
Hlavní náplní je příprava kávových nápojů a zajištění správného fungování kávových technoligií.
S případnými dotazy ohledně kávy s ní spojedné technologie se obracej na našeho pražiče Michala Fialu.
Primární starostí je přípravu alkoholických i nealkoholických nápojů a přípravu domácích sirupů i garniche.
Případné změny v barové nabídce, zajištuje Aleš - manažer provozu.
Celý prostor BISTRA B je bez obsluhy a hosté si tak obědnávají pouze u baru. Tvojí odpovědností je tedy kromě přípravy nápojů také kasírování hostů a debaras použitého nádobí.
Tato pracovní pozice má svůj checklist, který ti bude nápomocný jak pro otevírání, tak pro zavírání pozice.
Po vyplnění checklistu, se kterým tě blíže seznámí manažer provozu, se checklisty archivují pro případnou kontrolu ze strany nadřízených.
pauzy
Konkrétní časy pauz nejsou jasně definovány a vždy záleží na rozhodnutí vedoucího směny.
Časy jsou tedy pouze orientační.
RANNÍ :
POLEDNÍ :
ODPOLENÍ :
12:00 - 12:30
12:30-13:00
18:00-18:30